PKR Bentuk Kerajaan Baru – Nurul Izzah Anwar

Di dalam kemelut Pemilihan calun di dalam Majlis Teringgi UMNO, Ahli Parlimen Lembah Pantai Nurul Izzah Anwar anak kepada bekas Timbalan Perdana menteri Malaysia yang juga di kenali sebagai “Puteri Reformasi” lebih sedekad dahulu, tetap optimis dan yakin bahawa perancangan ayahnya untuk membentuk Kerajaan baru akan tercapai. Keyakinan beliau kian menebal dan percaya bahawa peralihan kuasa mutlak akan berlaku sebelum pemilihan parti didalam Pilihanraya UMUM yang ke 13 nanti.Nurul Izzah juga menolak tanggapan bahawa pihak pembangkang bertindah terlalu gopoh di dalam mencapai matlamat dan sasaran. Kritikan dilemparkan dimana penyokong menuntuk supaya peralihan dilakukan pada tarikah yang di rancangkan iaitu 16 September yang lalu.

Beliau juga menjelaskan bahawa peralihan kuasa ini harslah di lakukan dengan berhemah dan menghormati perdana Menteri Abdullah Badawi dan mahukan Perdana Menteri membuka peluang untuk mengadakan perbincangan atau perundingan dengan pembangkang.

Nurul Izzah bertanding buat kali pertamanya bagi kerusi Parlimen Lembah Pantai dengan menewaskan lawannya Shahrizat Abd Jalil, berkeyakinan bahawa peralihan kuasa tetap akan berlaku dan banyak perubahan akan lebih mudah dilakukan selepas itu.

 

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: