Presiden, Timbalan Presiden dan Naib presiden

Setakat hari ini, Najib Tun Razak telah mendapat Pencalunan yang ker 59 dan seterusnya melayakkan diri untuk bertanding Jawatan Presiden UMNO Mac 2009 dengan meninggalkan jauh Ku Li yang sehinga kini belum mendapat sebarang pencalunan.

Sementara itu Muhyidin Yassin, juga melayakkan diri untuk bertanding Jawatang Timbalan Presiden dengan memperolehi 44 pencalunan melepasi kelayakan minimum 39 pencalunan meninggalkan jauh Ali Rustam yang hanya memperolehi 9 pencalunan setakat ini.

Bagi jawatan Naib Presiden setakat ini menampilkan, Hishamuddin Tun Hussein mendapat 49 pencalunan meninggalkan Shapie Afdal yang mendapat 31 pencalunan, Zahid Hamidi – 31 pencalunan dan Khalid Nordin – 25 pencalunan. Namun keempat-empat mereka layak untuk bertanding jawatan naib Presiden yang mana masing-masing melepasi kelayakan minimum iaitu 20 pencalunan.

Pak hamid Albar, meraih 12 pencalunan, Rais Yatim – 5 pencalunan, Isa Samad – 6 pencalunan, Shahidan Kassim – 5 pencalunan, jamaludin Jarjis – 4 pencalunan, Mohamed Hassan – 2 pencalunan, Anuar Musa – 1 pencalunan dan rahim Thamby Chik – 2 pencalunan stakat ini.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: