Anwar Menang BESAR di Permatang Pauh

Pilihanraya kecil (Parliment) Permatang Pauh yang telah dio kosongkan oleh Datuk Seri Wan Azizah Ismail untuk memberi laluan kepada suami beliau Daruk Seri Anwar Ibrahim telah berakhir petang tadi dengan majoriti 65.25% lebih mengalahkan calun daripada BN Datuk Arif Shah Omar Shah dan calun daripada AKIM saudara Hanafi Mamat.

Kemenangan dengan lebihan undi sebanyak 15’671 menabalkan Anwar sebagai peraih kejuaraan merebut Kerusi Ahli Dewan Parliment. DSAI yang selama ini di timpa pelbagai tohmahan dengan mengaikkannya besama Sai-fool didalam kes liwat, telah meninggalkan satu kesan yang mendalam di kalangan masyarakat setempat. kekeliruan yang ditimbulkan oleh BN ternyata menyuntik semangat baru bagi penduduk Permatang Pauh untuk memberikan ganjaran yang hebat terhadap kepimpinan PKR.

Setelah berjaya merebut Kerusi Parliament Permatang Pauh, jalan yang seterusnya ialah untuk menawan Putrajaya. Ini adalah kata-kata semangat yang di war-warkan oleh pemimpin PKR demi mencapai cita-cita Parti untuk menentukan peralihan kuasa belaku dengan kadar yang di rancangkan.

Namun, tahniah kepada DSAI dan syabas kepada yang tidak berjaya, namun  peluang masih ada dan masih boleh mencuba di Pilihan Raya UMUM yang akan datang.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: