Weekly Jokes …Kisah BOSS dgn pintu garaj

Alkisah ada seorang lelaki yang berusia lewat 50an
dan bekerja sebagai CEO disebuah syarikat yang besar
di KL…
 
Pada suatu hari tu… Boss ni memanggil la
dia punya seketeri masuk ke ofisnya… seperti biasa
seketerinya pun masukla…

Tolong buatkan saya surat untuk kita punya client…
Si Boss ni pun mula la cakap dia punya mukadimahnya. ..

biasa la Boss…malas nak tulis… cakap punya cakap..
Boss ni pun bangun… dan berjalan-jalan pusing-pusing
meja sambil tangan masuk dalam poket seluar…
10 minit kemudian acara mengarang ayat pun habis…
si seketeri pun mula bersuara…

Seketeri : Boss… pagi tadi kan… masa saya nak
           datang ke Ofis… saya nampak pintu garage
           boss terbuka…

Boss : (Dalam keadaan kelam kabut) ye ke… tak apa,
        nanti saya call rumah… terima kasih…

Si seketeri pun blah balik ke meja dia… dan si
Boss pun call rumah dia tanya wife dia…

Boss : Yang… tolong tengokkan garage rumah kita…
       pintu dia terbuka la…

Bini : Tak la bang… baru tadi saya tengok… mana
       ada terbuka…

Boss :  Iye… terbuka… cuba pergi tengok semula.

Bini : Tidakkkkk, tertutup… saya tahu la bang…

Boss : Pergi la tengok… kalau tak terbuka macam
       mana orang boleh nampak?????

Bini : Okay la… okay la…

Setelah setengah jam kemudian… masa Boss ni tengah
relek-relek. .. baru dia perasan yang zip seluar dia
terbuka…
(dah memang perangai dia tak suka pakai
underware… ) maka nampaklah… mengelabahlah si Boss

ni memikirkan mana macam nak cover malu kat seketeri
dia tu… dan petang yang sama juga…

Boss : Errr… tadi pagi masa you nampak garage I
       terbuka… ada tak you nampak BMW kat dalam tu?

Seketeri : Tak… yang I nampak cuma ada sebuah Perodua
           Kancil dengan dua tayar depannya pancit!!!!!. ..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: