Saiful beri keterangan – pertuduhan di liwat oleh DAI…..

Setelah lima hari dari tarikh lapuran dibuat dan setelah puas bergosip-gasap, Mohd. Saiful Bukhari Azlan(23) dikatakan telah muncul di Ibu Pejabat Polis daerah Brickfields untuk memberi keterangan terperinchi terhadap dakwaannya di liwat oleh Penasihat Parti Keadilan Rakyat(PKR) Datuk Anwar Ibrahim.

Menurut bapa saudara Saiful yang dikenali sebagai Uncle MK, dakwaan Saiful adalah bukan rekaan dan bukanlah dorongan wang ringgit yang di tawarkan oleh pihak yang tertentu. Beliau juga menegaskan bahawa kini beliau adalah orang yang diamanahkan untuk mejaga Saiful (yang sudah besar panjang) dan adik perempuannya yang kini masih di belasan tahun.  Kini kepastian tentang kesahihan dakwaan Saiful diliwat oleh Datuk Anwar Ibrahim masih di dalam kesamaran dan masih belum ada satu titik tanda bukti pun akan kesahihan dakwaan itu di temui. Yang ternyata dan terbukti ialah kegagalan Uncle MK yang telah diamanahkan (tak tau oleh siapa) untuk menjaga saiful sehingga beliau mendakwa diliwati oleh Datuk Anwar Ibrahim.

Mungkin didikan agama yang secukupnya tidak diberikan secukupnya oleh UNCLE MK sehingga beliau sanggup diliwati oleh Datuk Anwar Ibrahim dan mungkin oleh orang yang terdahulu daripada beliau. Marilah sama-sama kita renungkan akan masa depan kedua beradik ini, dah haruskan tindakan wajar diambil oleh jabatan yang tertentu untuk mengambil alih hak jagaan terhadap adik perempuan Saiful yang mana dikatakan masih dibawah amanah jagaan Uncle MK?

Kita tidak mahu adik perempuan kepada Saiful terjerumus ke lembah yang terpesong dari ajaran agama kita seperti mana yang telah berlaku terhadap Sufiah (Shilpa Lee) dan kita sebagai rakyat Malaysia adalah merupakan masyarakat yang terlalu perihatin terutamanya dadalam kes-kes yang sebegitu. Beringat sebelum terlambat, sebelum nasi menjadi bubur dan sebelum harapkan pagar, pagar makan padi…… (pagar buaya kot?)

Tanggungjawab kita di dunia nie besar, sebagai khalifah allah di muka bumi. Hukum allah tetap tidak akan terubah walau di terbalikkan dunia ini. Jauhkanlah diri kita dari tujuh pembinasa dan salah satunya ialah menuduh seseorang yang baik berbuat kemungkaran yang dimurkai allah……….. bahaya tu. I didn’t say yes or no, neither to say Saiful had made dumb mistake nor Anwar had done wrong…!!!! I didn’t have any prove or concrete evidence to say that…. it’s only a rumours until all proves reveals.

Saiful was a former UNITEN () claimed to be an honest and sincere guy since he was a kid by Uncle MK. They had been raised up (he and his sister) by their mother since their parents devorced, and thier mother had passed away 4 years ago due to breast cancer. Where is the father of them? Why didn’t he appeal in order to give a spiritual support to his own son?

Saiful had made up his decision and launched a report against Datuk Anwar Ibrahim who claimed to be responsible for sexual harassment on him. The report had been made 5 days ago at the Ibu Pejabat Polis Daerah Brickfields and Pak Sedara Saiful habaq mai kat media yang dia pecaya penuh kat anak buah dia nie dan tadak nak reka-reka cerita.

A dully complete medical report had been made on Saiful at HKL ( tatau la tang mana depa cek, pihak hospital lebih arif la kan tentang kes liwat nie dan hang semua paham-paham ja la kan) and the report had been sent to the police for further action.

May the truth be with us, them anf for those who involved. kalau ada sapa nak volunteer pakat ramai-ramai baca yasin di persilakan, kan kita ni dok amalkan Islam hadari. Cara hidup Islam sebenarnya. I only see the truth and the truth shall be reveal with the bless of the almighty ALLAH, god of the universe. Just remember, nothing can be hide nobody could lies…………… in Padang Masyar…!!!

“Ya ALLAH ya rabbal alamin, bless me, forgive me, my family, mates (not maid…erk… ok include the maid), friends and for those who knew me or not knowing me. Show us the truth, may the truth be reveal and please correct and spread your forgiveness kepada those who tried to spread fitnah or had done wrong..!!”

Amiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnn………….

 

 

 

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: