Tenggara Bantah Tindakan TUN Mahathir

Seramai 148 pemimpin dan ahli UMNO cawangan bahagian Tenggara mahu TUN membatalkan rancangannya menjelajah seluruh negara menemui ahli akar umbi supaya mendesak Perdana Menteri Abdullah Ahmad Badawi meletakkan jawatan.

Menurut Ketua Pemuda Bahagian Tenggara (yang dahulunya salah seorang pembodek TUN), satu memorandum bantahan akn di hantar kepada TUN supaya berhenti membuat kritikal secara terbuka akan kelemahan dah ketandusan pimpinan Abdullah Ahmad Badawi.

Orang Melayu semakin lemah, semakin tandus, semakin dayus dengan kebenaran. Sikap “kaki bodek, kaki ampu, kaki jilat” masih menebal di dalam sanubari orang Melayu sehingga sangat naif terhadap kebenaran. DI manakah ke Melayuan kita yang kita agung-agungkan selama ini. Kalau dahulu datuk nenek kita sama-sama menentang penindasan penjajah, kita kita di tindas oleh cucu-cicit datu nenek kita dahulu. Apakah pengertian semuanya ini.

Impak dari kepimpinan Abdullah Ahmad Badawi telah kita rasai selama pemerintahan beliau, adakah kita akan terus berkeadaan selesa dengan semua ini, bersekongkol dengan penindas mereka itulah pengkhianat bangsa, dan pengkhianat-pengkhianat itu haruslah di benteras demi kesejahteraan orang-orang Melayu. Jangan kita bersekongkol dengan pengkhianat. Hentikan sikap bodek-membodek, “Yes sir”, “OK Sir” dan jadilah anak bangsa Melayu sejati.

Jika bukan TUN yang beriya-iya menyedarkan orang Melayu akan penindasan yang berlaku kini, siapakah di kalangan kita (orang Melayu) yang akan sedarkan orang Melayu? Semuanya mengambil sikap acuh tak acuh, cakap tak serupa bikin dan ada yang sanggup menjual maruah orang Melayu semata-mata demi kepentingan diri sendiri.

Segala kesalahan mestilah segera di perbetulkan, penindasan haruslah segera di benteras, pengkhianat mestilah segera di hapuskan, sedarlah dan jadikanlah kembali Bangsa Melayu sebagai Bangsa yang berdaulat dan Merdeka.

Hentikan sikap kolot kita dahulu, “biarlah……”, ” tak apa……..”, “tengoklah…..”, “berilah dia peluang….”. Pemantauan segera adalah langkah yang wajar, kerana lebih lama kita menunggu lebih banyak kelemahan di tonjolkan dan musuh akan lebih mengerti kelemahan kita.

Fikirkanlah………………………..

 

miester: TUN bertanggungjawab sepenuhnya untuk membetulkan keadaan, pilihan TUN terlalu ketandusan ilmu kepimpinan… “Pak Lah, he’s not a leader, he’s a follower…………”

Satu Respons

  1. alahai ape salah nya Tun soh Badawi step down pun..
    Tun kan orang lama…
    itu lah melayu mudah lupa…
    melayu mmg suka menjadi kacang yg lupakan kulit..
    jasa orang dulu2 langsung tak dikenang..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: