BPR datang interview Tun Mahathir

mh_02_big.jpg

22 Dis, Badan pencegah Rasuah (BPR) telah datang bertemu Tun untuk mengambil keterangan berkaitan rakaman klip vedeo seorang peguam yang terkemuka mengenai perlantikan hakim, di pejabatnya di Yayasan Kepimpinan Perdana, di Putra Jaya.

menjawab soalan-soalan yang dikemukakan oleh 3 pegawai Badan Pencegah Rasuah tersebut, jelas beliau setelah melancarkan buku The Third World And International Laws yang di tulis oleh Dr. Tungku Sofiah Jewa, di Yayasan Kepimpinan Perdana.

Hadir sama isteri, Dr. Siti Hasmah Md Ali dan Datuk Seri Dr Rais Yatim.

Tun berasa gembira dengan penubuhan suruhanjaya diraja yang turut menyatakan kesediaan menjadi saksi sekiranya di panggil berbuat demikian, dan jelas beliau terpulanglah kepada Suruhanjaya Diraja untuk menyiasat akan kebenaran tuduhan yang dibuat. Tun juga menegaskan bahawa perlantikan hakim adalah berlandaskan kelayakan dengan mengambil kira kelayakan akedemik dan prestasi semasa menjawat jawatan mejistrate, adalah satu fenomenan utama semasa beliau menjawat, jawatan Perdana Menteri satu ketika dulu.

miester: nampak gaya memang kena ada Tun la….. pak lah depa takmo tanya ka? Tak paaaaa…. nanti kita jemput paklah rasmikan konsert kat expo la beb… ok gak cantu

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: