Perasmian Perhimpunan Agung MCA

 pak-lah-1.jpg

 Sejak beberapa hari yang lepas our PM ni seronok sakan merasmikan acara2 yang berbentuk “hiburan” kat merata tempat… sampaikan pemikiran dia pun dah jadi mekanikal. Naik pentas terus nak menjerit “merdeka”.. Jenuh President MCA suruh dia bertenang pasal para hadirin belum bersedia lagi….

menjemput Mantan PM kita yang maseh dok bernyawa untuk sama2 merayakan ulangtahun kemerdekaan kita yang ke-50. Perlu kita ingat 22 tahun atau hampir separuh dari tempuh kemerdekaan yang kita kecapi ini telah ditadbir dan diuruskan dengan begitu jayanya oleh Mantan PM kita yang kmita kasehi Dr Mahathir. Melayu selalu bangga dengan kehalusan budi pekerti… tapi itu semua kata2 hipokrit saja… Masyarakat Cina yang selalu dikatakan kurang ajar telah menempelak Melayu secara pukal dan membuktikan Melayu lagi kurang ajar.. padan muka Dua Mantan President MCA, Tan Koon Swan dan Ling Liong Sek telah dijemput untuk hadir sama, begitu juga dengan kepala2 Team B yang menentang kepimpinan MCA yang sedia ada, namely Lim Ah Lek dan Chua Jie Meng.

Tan Koon Swan tunduk, duduk paling kanan sekali

tan-koon-swan.jpg

Sami, dok kalut ambil nota

samy-bodek.jpg

Videoman lena di ulit intan, seperti VVIP jugak….. orang sini kata “same-same”

camera-tido.jpg

tan.jpg

Chua Jie Meng, hadir dengan pakaian serba putih

hua-ju-meng.jpg

miester: kagum amat dengan tokoh kepimpinan orang melayu dari dulu hingga kini, 1. Tengku Abdul Rahman, Bapa Kemerdekaan, 2. Tun Abdul Razak, Bapa Pembangunan, 3. Tun Mahathir Mohammed, Bapa Kemodenan, 4. Datuk Andullah Ahmad Badawi, Bapa….erk… bapa ku kawen lagi…. belum lagi… sama-sama kita nantikan……

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: