M. Nasir pilih Saliha untuk Mawi…

3saliha.jpg

 KUALA LUMPUR 31 Julai – Selepas lebih setahun mencari, komposer M. Nasir hari ini memperkenalkan Puteri Sarah Liyana Megat 4saliha-1.jpg

Puteri Sarah Liyana, 22, yang mesra dengan panggilan Sarah akan bergandingan dengan Mawi yang berlakon sebagai hero filem tersebut.Menurut M. Nasir, Sarah menjadi pilihan kerana memiliki daya tarikan tersendiri yang tidak ada pada gadis-gadis yang dicari sebelum ini.‘‘Apabila melihat wajahnya, saya dapat merasakan Sarah ada kualiti dan memenuhi kriteria untuk melakonkan watak Saliha, seorang gadis kampung yang ayu. Lagipun saya rasa dia serasi dengan Mawi,” katanya pada majlis memperkenalkan Saliha di sini hari ini. M. Nasir menambah, Sarah sudah ada asas lakonan dan ini memudahkan beliau membentuk pelakon itu.

5saliha.jpg

Filem Aduh Saliha yang diterbitkan oleh The Cameracrew Productions Sdn. Bhd. (TCPSB) merupakan filem kedua arahan M. Nasir selepas Merah. Filem yang skripnya ditulis bersama oleh M. Nasir dan Loloq itu akan memulakan penggambaran pada akhir Ogos ini di Sabah.

miester : a

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: